Het Hartencollege Basisonderwijs • Okegem  is gelegen in het hartje van Okegem (Ninove). Onze vernieuwde school biedt plaats aan 180 kinderen en telt 9 klassen, waarvan 3 klassen in de kleuterschool en 6 klassen lager onderwijs.

In de klas

Onze school is een dorpsschool waar kinderen zich kunnen ontplooien in een veilige en warme omgeving, dit op hun eigen tempo en met aandacht voor ieders talenten. We bieden onderwijs en opvoeding aan met christelijke waarden als richtlijn en streven naar een open communicatie tussen leerkrachten, ouders en directie.

Dezelfde dorpsschool, maar dan (ver)nieuw(d)

Onze school onderging de voorbije jaren een hele metamorfose. De klassen en speelplaats ondergingen verschillende renovatiewerken én er kwam een nieuw gedeelte bij. Wil je graag kennismaken met onze vernieuwde school, spring dan gerust eens binnen voor een bezoekje. Ons team staat je ook altijd graag te woord.

Binnengluren in onze school

Kan je niet wachten om ons beter te leren kennen? Dit filmpje geeft je alvast een eerste inkijk in onze school!

We houden van sport en beweging!

In onze nieuwbouw vind je ook een gloednieuwe sporthal. Je mag dus gerust stellen dat we sport en beweging belangrijk vinden. Meer zelfs, we geven ook een uurtje extra bewegingsopvoeding (in het 4de en 6de leerjaar is dat een uurtje middagsport)! In plaats van twee uur lichamelijke opvoeding krijgen onze leerlingen er dus drie. Een gezonde geest in een gezond lichaam, weet je wel!

In de turnzaal

Wat zeggen onze oud-leerlingen?

Vraag aan je bakker of hij lekker brood heeft en hij zal je zonder twijfel ‘ja’ antwoorden. Natuurlijk gaan wij je ook vertellen dat onze school een heel goeie is. En ja, we geloven dat oprecht. Maar hoe kijken onze oud-leerlingen terug op hun lagere schooljaren? We laten een van hen aan het woord. Nathan zit intussen in het Hartencollege Secundair Onderwijs • Weggevoerdenstraat.

Wil je ons beter leren kennen?

Kom eens langs! Bel of mail ons gerust voor een afspraak.
Kan je niet wachten om meer over ons te weten? Ga dan al eens door deze brochures en PowerPoints!

Het opvoedingsproject brengt onze kernwaarden in woord en beeld.

Ons opvoedingsproject

De schoolfolder vat de meest praktische info voor je samen.

 

 

Uitgebreidere info kan je rustig lezen in het schoolreglement.

 

Vanaf 1 september 2022 gaat de school voor een nieuwe organisatievorm. De krachtlijnen kan je lezen in de PowerPoint.

Onze nieuwe organisatievorm

 

De engagementsverklaring van het Katholiek Onderwijs leert ons kennen als dialoogschool.

Onze engagementsverklaring